top of page

''Biefstuk'' met rode wijn en champignons


Rode wijn met champignons, wat een heerlijke combinatie blijft dat toch. De zware volle smaak van wijn met de zachte structuur van de paddenstoel… Ja, dat lust ik wel. Hoewel ik zo goed als compleet vegan leef kregen we wel een biefstuk in onze too good to go box, en die moest natuurlijk op. Iets met boontjes een aardappelpuree dacht ik, komt goed. Dus op een zondag terwijl het buiten nat en koud was deden we de kaarsjes in huis aan, schonken we een glas wijn in en gingen we samen koken. Geluk zit in de kleine dingen.


Terwijl ik een vegan biefstuk van de Lidl aanbakte zorgde Wouter voor de echte biefstuk. Ik husselde wat spullen bij elkaar die we al in de koelkast hadden en man, wat was het resultaat ongelofelijk lekker. Ik moest het voor mezelf opschrijven, meteen nadat ik mijn bordje leeg had. Maar waarom voor mezelf houden? Lekker eten, makkelijk eten, vegan eten zonder ook maar iets te missen, dit recept moest de wereld in.


Dit recept is voor 2 personen en alles is bij de Lidl te halen. Er zijn meerdere merken die vegan biefstuk aanbieden, maar dit vind ik tot nu toe de lekkerste.

Nieuwsgierig geworden? Mooi!


 

Wat heb ik nodig?


Voor de puree:

· 450 gram aardappels

· Eetlepel olie

· 4 eetlepels soyamelk


Voor de jus:

· 1 eetlepel olijfolie

· 1 ui

· 250 gr kastanjechampignons

· 50 ml rode wijn (let op: niet alle wijn is vegan. Info over vegan wijn is bijvoorbeeld terug te vinden op deze pagina)

· 250 ml water

· Vegan juspoeder


Voor de boontjes

· Sperziebonen (ik gebruik graag diepvries, tenminste 200 gram per persoon)

· Nootmuskaat


Voor de biefstuk:

· Eetlepel olijfolie

· Vegan biefstuk


Wat moet ik doen?

1. Aardappelen schillen, in stukken snijden en aan de kook brengen. Laat ze 10 minuten koken.

2. Doe de sperziebonen in een pan en zorg dat ze net onderwater staan. Breng de boontjes aan de kook en laat ze 8/9 minuten doorkoken.

3. Doe een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak op een hoog vuur de seitan 4 minuten per kant een beetje bruin.

4. Veeg ondertussen de champignons schoon en snij ze daarna in plakjes. Snipper de ui.

5. Doe in een andere hapjespan nog een eetlepel olijfolie en bak daarin de ui en de champignons ongeveer 5 minuten.

6. Meng de wijn, het water en het poeder van knor goed door elkaar.

7. Als de champignons goed geslonken zijn giet je het jusmengsel erover. Laat het indikken tot het de consistentie heeft van jus.

8. Wanneer je aardappelen klaar zijn gooi je er 4 eetlepels sojamelk en een eetlepel olijfolie bij. Stampen maar! Breng op smaak met zout en peper

9. Boontjes klaar? Giet ze af en strooi er dan flink wat nootmuskaat overheen. Het liefst verse, maar minder vers is ook lekker.

10. Klaar!


Serveer alles los en laat je gasten flink van de jus opscheppen. Het is zowel goedkoop als snel. Geniet ervan.


 

Tot volgende week!


bottom of page