top of page

Cadeau pakket voor de aanstaande moeder: zwanger en toch alles kunnen eten!

Ik word de 28ste al 26, oeps! Ik vind het best een dingetje, vooral omdat door alle gekke gebeurtenissen die 2020 ons bracht het net lijkt alsof ik nooit 25 ben geweest. Totaal onlogisch natuurlijk, maar toch voelt het alsof het een weggegooid jaar is geweest.


Effin, of ik nou 25 of 26 ben, feit blijft wel dat langzaam mensen om mij heen kinderen beginnen te krijgen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zou helemaal duizelig worden van wat je als zwangere vrouw allemaal wel, met mate of niet mag doen. De één zegt wat anders dan de ander, wat de nieuwe informatie die je in je op wilt nemen alleen maar nog ingewikkelder maakt.


Hoe leuk is het dan om een pakketje te krijgen waar zelfs de meest voorzichtige aanstaande moeder rustig van kan genieten!? Wat ik in zo’n pakketje zou stoppen (allemaal van Albert Heijn) lees je hieronder.1. Om te beginnen kies ik voor een mandje als verpakking. Duurzamer dan veel pakpapier en plastic, maar vooral ook veel sfeervoller, vind ik. Als je toch je cadeaus wat meer wilt verpakken kan je ze ook inpakken met hydrofiele doeken. Met een kleine baby kan je er nooit teveel hebben en het hoeft niet gelijk de prullenbak in.

2. Alcoholvrije drank! Je kan kiezen voor bubbels of rood, maar ik nam deze witte wijn mee.

3. filet à l'Americain van de vegetarische slager.

4. Vegan paté van Kips, belachelijk lekker. Je hebt ze ook in kleine verpakkingen, het is maar net wat je mooi vind staan.

5. Vega sushi! Ik koos voor de versie met avocado, waar je waarschijnlijk iedereen blij mee maakt.

6. Decafé koffie (bonen/pads/cups). Heel stom eigenlijk, maar ik merkte toen ik zelf wilde stoppen met cafeïne drinken dat ik de gezelligheid van een kopje koffie miste. Decafé is wat dat betreft echt perfect, ik kan me voorstellen dat veel mensen dat ook niet zouden willen missen als ze in verwachting zijn.

7. De camembert van nature & moi, een heerlijk vegan kaasje die op brie lijkt!

8. Fleur de rest van de box op met wat extra spulletjes. Een paar mooie glazen, wat droogbloemen, een paar strikken, maar vooral ook een leuke kaart!


Zelf vind ik het leuk om mensen te verrassen op momenten dat ze het niet verwachten. Inderdaad, er komen vast babyshowers, gender reveal feestjes en kraamcadeaus, maar het is ook fijn om de aanstaande moeder al eerder een hart onder de riem te steken.


Zoals je ziet, opties genoeg nog! Ik hoop dat je er (nu of later) wat aan hebt.

Heel veel liefs en tot vrijdag!

bottom of page