top of page

Chocolade cake met mini ijsbombe en rode wijn-en frambozen saus (vegan)


Zodra augustus voorbij is tel ik bijna de dagen af naar kerst. Ik kan er niks aan doen, als de temperatuur daalt krijg ik meteen zin in kruitnoten en warme chocolademelk. Wellicht dat deze foto’s daarom wat kerstig zijn uitgevallen. Maar ach, het is nooit te vroeg voor chocolade en vrolijke lichtjes, toch?


Anyhow, bijna Kerst of niet het komende recept is altijd goed om achter de hand te hebben. Ik maakte vorig jaar de cake voor kerst en de ijsbombe serveerde ik als dessert op mijn verjaardagsetentje. Beiden waren een grote hit! Dus ik dacht: we gooien twee successen bij elkaar en we maken er een feestje van.


Dit keer is alles bij de Albert Heijn te halen, altijd fijn.

 

Wat heb ik nodig voor 4 personen?

Voor de cake:

48 gram bloem

44 gram suiker

6 gram cacao

1.5 gram baking soda

1 snufje zout

36 gram rode wijn (neem lekker de goedkoopste wijn die je kunt vinden, deze is vegan)

24 gram water

22 gram zonnebloemolie

8 gram azijn

2 gram vanille extract

Voor de saus:

44 gram suiker

48 gram wijn

100 gram bevroren frambozen

Voor de bombe

Alpro vanille ijs

Frambozen sorbet

Voor de fun:

Fine red zoete rode wijn

Verder:

2 mengkommen

1 klein pannetje

4 (cup)cake vormpjes

4 kleine kommetjes

Wat moet ik doen?

Cake:

1. Verwarm de oven op 175 graden

2. Meng alle droge ingrediënten voor de cake in een kom

3. Meng alle natte ingrediënten voor de cake in een kom totdat het 1 geheel wordt

4. Giet al roerend het natte mengsel bij het droge mengsel

5. Vet eventueel je cakevormpjes in en vul ze met de cakemix

6. Zet ze 20 minuten in de oven, of totdat je ze kan prikken zonder dat de prikker er nat uitkomt

7. Laat de cakejes afkoelen

Saus:

8. Doe de suiker en wijn voor de saus in een klein pannetje

9. Zet dit op een klein vuurtje en roer totdat de suiker is opgelost

10. Laat het mengsel 2 minuten zachtjes pruttelen

11. Doe de fambozen in een kom en giet de saus erover.

12. Laat de frambozen en saus 30 minuten tot 2 dagen in de koelkast trekken.

Ijsbombe:

13. Laat het vanille ijs 5 minuten in de koelkast staan om op temperatuur te komen en bekleed de kommetjes met een klein beetje plasticfolie

14. Doe in alle kleine kommetjes een flinke schep vanille ijs

15. Zorg dat de buitenkant van de kommetjes bekleed is met ijs en dat er in het midden een holling blijft.

16. Zet de kommetjes 5 minuten terug in de vriezer en zet het sorbetijs in de koelkast.

17. Vul de holletjes in et vanille ijs met het sorbetijs en zet alles terug in de vriezer

Serveren:

18. Draai de mini bombes om op een bord, verwijder het folie en strijk eventuele kreukeltjes op de bombe glad met een natte theelepel.

19. Gier wat saus over de cakejes en bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker

20. Eetsmakelijk!

 

Heel veel liefs en tot vrijdag!


Ps. Het recept voor de cake is gebaseerd op een taart van Chloe Coscarelli, al haar kookboeken zijn geweldig. Mocht je dus nog een kookboek zoeken, dan moet je bij haar wezen.

Pps. Volgende week even wat anders dan eten! Ik heb een super toffe DIY interieur tip voor jullie die ook nog een lekker budget is. Zin in!

bottom of page