top of page

Fluffy american pancakes met ´´spek´´


Vorige week liet ik jullie weten dat ik het kookboek van Chloe Coscarelli door wilde koken en deze week kan ik al het resultaat van de eerste week delen. In het boek staat namelijk een heel goed recept voor american pancakes en ik heb dat recept al zo vaak gemaakt, dat ik het een keer per ongeluk verkeerd deed en het recept zowaar verbeterde!


‘Je hebt in een week al heel vaak american pancakes gebakken!?’ denk je wellicht. Eeuhm eigenlijk in twee weken, maar verder: ja, oeps! Mijn enige excuus is dat ik vorige week een wortelkanaalbehandeling had en ik mezelf heel erg zielig vond. Ik kan daarom in ieder geval wel beamen dat ze heerlijk zacht en luchtig zijn


De pancakes zijn nu dus extra fluffy, makkelijker te maken en bevatten zelfs ietsie pietsie minder calorieën (daarmee wil ik overigens niet zeggen dat je vooral deze pancakes moet eten als je van je quarantaine-kilo’s af wil, maar proberen mag altijd natuurlijk).


Ik greep dit moment ook aan om de nieuwe vegan spek plakjes van AH te testen en ik was aangenaam verrast. Omdat ik nou eenmaal toch bezig was heb ik ook maar gelijk de spekreepjes gehackt en de bereidingswijze op de verpakking genegeerd. Veel minder vet en vooral VEEL knapperiger, een grote verbetering als je het mij vraagt. Je hebt helaas wel een airfryer nodig, je kant het ongetwijfeld ook in de oven doen, maar ik kan niet garanderen dat het net zo lekker wordt.


Oke, gaan we!


 

Wat heb ik nodig?


Voor de pancakes

· 130 gram bloem

· 1 eetlepel bakpoeder

· ½ theelepel zout

· 240 milliliter water

· 3 eetlepels ahornsiroop of suiker

· 1 eetlepel olie/vegan boter

Voor de topping

· 1 eetlepel olijfolie

· vegan spek plakjes

· ahornsiroop of stroop

Wat moet ik doen?

1. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en het zout.

2. Meng in een kleinere kom het water en de siroop of suiker. Probeer het zoveel mogelijk op te lossen in het water (met de siroop zal het beter gaan dan met het suiker, maar doe je best!)

3. Gooi het natte mengsel bij je droge mengsel. Roer niet teveel, klonten zijn helemaal prima, als het maar goed gemixt is.

4. Laat je goedje een minuutje zijn werk doen. Omdat het bakpoeder in aanraking komt met de suiker/ahornsiroop ontstaan er belletjes en worden de pancakes luchtig (aka wortelkanaalbehanding-proof).

5. Verhit op een middelhoog vuur in een koekenpan een beetje olie of vet en schep ¼ cup (of 4 eetlepels) beslag in de koekenpan.

6. Wacht tot er bubbeltjes in het midden van het pannenkoekje ontstaat en schep het pannenkoekje dan om.

7. Als de andere kant ook gaar is haal je ‘m uit de koekenpan.

8. Herhaal dit tot het beslag op is.

9. Verwarm ondertussen de airfryer op 200 graden (als je geen airfryer hebt: koop er eentje. Voor nu kan je de aanwijzingen op de verpakking van de vegan spek volgen, maar je mist wel wat).

10. Vet de spek plakken lichtjes in met olie en laat ze 3 minuten (in een schaaltje) in de airfryer meebakken

11. Stapel de pancakes, leg je spek erop en laat er wat siroop over vloeien…

12. En geniet!


 

Heel veel liefs en tot volgende week!

bottom of page