Halloween en de zwarte kat. Gevulde portobello met pompoen en paddenstoelen


Het is bijna Halloween! Om deze blog maar heel gek te beginnen: eigenlijk is Halloween helemaal niks voor mij. Ik heb niks met horrorfilms en het spookhuis op de plaatselijke kermis is al voldoende voor een angstplasje. Met de enge aspecten van Halloween heb ik dus niks, maar toch schreeuwt alles aan dit feest wel HERFST. En herfst, lieve dames en heren, is me toch een potje fijn.


Natte regen die op het oranje bladeredek klettert. Vies, maar och wat maakt het je huis gelijk knus. Of lekker in het donker onder je dikke dekbed liggen terwijl buiten de wind de bomen kaalplukt. En je hebt weer trek om lekker te eten. Het eten mag weer vullend, warm en kruidig zijn. Fijn!


Natuurlijk laat ik jullie ook nu niet in de steek. Want het volgende recept dat ik voor jullie heb is precies wat je nu nodig hebt. Pompoen, verschillende soorten paddenstoelen en heel veel nootmuskaat. Alles is dit keer lekker bij Picnic te bestellen. Omdat ik geen directe linkjes naar de app kan sturen zal ik alleen een linkje naar het recept voor de shiitake spekjes sturen. Dan zijn we nu klaar om te beginnen!

Wat heb ik nodig voor een voorgerecht voor 4 personen?

Voor de portobello:

4 portobello’s

1 eetlepel olijfolie

Voor de risotto

1 eetlepel olijfolie

90 gram risottorijst

Witte wijn (mijn tip: Gato negro Chardonnay)

500 ml water

Bouillonblokje

100 gram pompoenpassata

Nootmuskaat


Voor de topping

1 portie shiitake spekjes

´´Parmezaanse kaas´´ (willicroft this is not grated cheese)

Voor de fun:

Gato negro Chardonnay

Verder:

Hapjespan

Oven

Bakpapier


Risotto

1. Kook het water.

2. Verwarm de olijfolie in de hapjespan.

3. Gooi de risottorijst erbij.

4. Blus de risotto af met de witte wijn, een flinke scheut.

5. Wacht tot de wijn is verdampt en roer af en toe.

6. Verkruimel het bouillonblokje boven de rijst en gooi gelijk daarna het kokende water erbij.

7. Roer alles goed door en wacht tot de rijst gaat pruttelen.

8. Zet het vuur op laag en wacht 20 minuten .

9. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden Celsius en maak alvast de portobello ’s schoon. Verwijder de stam en maak eventueel de ingang aan de onderkant wat groter.

10. Als de oven warm is leg je de portobello ’s met de opening naar de onderkant, bestrijk de bolle kant en leg ze op en bakpapier in het middel van de oven. Haal ze na 8 minuten uit de oven.

11. Als de risotto 20 minuten heeft geprutteld roer je de pompoenpuree erbij.

12. Rasp er ongeveer een halve nootmuskaatbol doorheen en voeg naar smaak peper toe. Ik vind het lekker om de risotto een beetje pittig te maken.

13. Roer alles goed door en laat de risotto nog 5 minuten door pruttelen.

14. Als alles gaar is schep je de risotto in de portobello en strooi je de spekjes en de kaas erover.

15. Eetsmakelijk!


Heel veel liefs en tot vrijdag!


Ps. Als je dit als hoofdgerecht wilt eten zou ik de ingrediënten voor de risotto verdubbelen. Serveer het met een flinke schep risotto en daarop de gevulde portobello. Lekker!


Pps. Nog geen account bij Picnic? Meld je aan met de code 'HEBE2232' en we krijgen beiden 5 euro tegoed op ons account.