top of page

Met roomkaas gevulde portobello met bladerdeeg


Vandaag heb ik voor jullie een heel snel recept. Snel, maar zeer zeker niet minder lekker! Dit heerlijke voorgerecht is onderdeel van mijn eerste YouTube video! Yes, I did it! Wegens drukte wat later dan de bedoeling was, maar ik ben er stiekem toch best trots op.


Je zal zien dat er in het filmpje ook twee oude recepten zijn verwerkt, ik vond het wel zo leuk om die ook in videovorm te laten zien, et voila: een video gevuld met chocolade, wijn en bubbels. Meer Valentijn dan dat gaat het niet worden denk ik.


Heb je zin in paddenstoel, romige kaas in knapperig bladerdeeg?Lees dan snel verder! 

Wat heb ik nodig?

· Twee plakjes bladerdeeg (bijvoorbeel deze is vegan)

· Vegan roomkaas (ik ben fan van deze)

· Twee zongedroogde tomaatjes

· Bieslook

. Twee portobello's


Wat moet ik doen?

1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.

2. Laat het bladerdeeg een beetje op temperatuur komen.

3. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

4. Meng het hele bakje roomkaas met de zongedroogde tomaatjes.

5. Schep de roomkaas in de twee holle portobello's.

6. Bekleed de dichte kant van de portobello's met het bladerdeeg. Dit hoeft niet heel netjes, ik vind dat een rustieke portobello wel wat charmants heeft.

7. Zet de twee protobello's in de oven voor 25 minuten.

8. Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en sprenkel je er wat bieslook over.

9. Serveer ze op wat rucola als je je tafelgenoten echt heel blij wil maken. Maar vooral: geniet! 

Heel veel liefs en tot volgende week!

bottom of page