top of page

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: mijn voornemens voor 2021!


Hoi allemaal, ik leef nog! Met alle drukke feestdagen vond ik het heerlijk om Pretty Daydream even een dutje te laten doen, maar ik vind het nog fijner om terug te zijn! Je hoort het vaker toch? Neem afstand van iets en je zal alles beter zien.


Het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken en man, wat heb ik er zin in. Ik geloof niet echt in goeie voornemens aan het begin van een jaar, elke dag is een nieuw begin nietwaar? Toch, heel stiekem, merk ik dat het wel wat met me doet. Vorig jaar stond voor mij in het teken van het beginnen van mijn blog, iets wat ik al jaren wilde doen maar nooit durfde. Dit jaar gaat in het teken staan van groei: persoonlijke groei en blog groei. Klinkt het zweverig en vaag? Let me explain:


1. YouTube

Ik ga ervoor. Deze maand al staat mijn eerste YouTube filmpje online. Ik ben al begonnen met filmen, maar ik vermoed dat de echte uitdaging gaat zitten in het bewerken. Maar ja, ik heb het nu opgeschreven, dus ik kan er niet meer onderuit! Ik blijf bloggen, maar ik denk dat de meeste artikelen alleen maar beter worden als ik er een filmpje aan toevoeg. Maar jongens, wat vind ik het eng! Bloggen en Instagram is zo lekker low key, YouTube voelt gelijk zo echt. Eerlijk is eerlijk, dat is natuurlijk ook de reden waarom ik filmpjes wil maken. Ik wil laten zien hoe lekker, makkelijk en leuk veganisme en duurzaamheid kan zijn, een audiovisueel product (Arjan Lubach, anyone?) maakt het hele verhaal zo lekker toegankelijk. Enfin, Hebe op YouTube dus, brrrrr.


2. Boek doorkoken

Één van mijn lievelingsfilms is ‘Julie & Julia’. De film volgt de levens van twee vrouwen, wiens namen je waarschijnlijk wel kan raden. Julie is ontevreden over haar saaie leven en besluit dat ze zichzelf meer moet uitdagen. Dit besluit ze te doen door te leren koken. Hoe doet ze dat? Door het hele boek van Julia Child (Mastering the Art of French Cooking) door te koken in een jaar. Het leven van Julia Child komt natuurlijk ook aan bod, maar het gaat mij eigenlijk om die Julie. Want Julie had gelijk: als je lekker wilt koken moet je het leren van iemand die er verstand van heeft en… het gaan doen. Ik heb stapels kookboeken (misschien had je al wat op Instagram voorbij zien komen), maar ik doe er gewoon te weinig mee. Mijn favoriete kookboek (Chloe’s Vegan Italian Kitchen van, jawel, Chloe Coscarelli) heb ik duizenden keren gelezen, maar veel te weinig uit gekookt. Ik kan koken, zeker nu er zoveel vegan aanbod in de supermarkt is, vind ik het niet lastig. Maar echt lekker koken en uren in de keuken staan, zelf pasta maken, zelf kaas(saus) maken, weten waarom iets lekker is en waarom het ook vegan kan, daar valt nog veel te leren. Dus bij deze: in 2021 kook ik dit geweldige kookboek helemaal door. Deze week ben ik al begonnen en ik heb oprecht nu al super veel geleerd. Groei dus, voor mezelf (hopelijk niet fysiek) en voor mijn blog.


3. Wijn

Dat ik wijn fijn vind is geen geheim, dat ik lekkere wijn bij lekker eten extra fijn vind ook niet. Wat misschien wel een geheim is: soms duurt het heel lang voor ik een lekkere wijn kan aanraden voor bij mijn recepten. Hoe heerlijk zou het zijn als ik er meer verstand van had? Ik heb wijnboeken genoeg (een beetje hetzelfde verhaal als de kookboeken) en mijn vader heeft me er onlangs nog een paar extra te leen gegeven. Geen excuusjes meer, ik word een kenner! Ik ga flink lezen, flink leren en flink proeven. Mocht het ooit mogelijk zijn lijkt het me geweldig om er een opleiding voor te volgen en daadwerkelijk certificaten te halen, maar dat is voor een ander jaar. Ik moet immers ook een diploma halen en een kookboek doorkoken, maar er zijn in ieder geval dromen genoeg. Wat wel een voornemen voor dit jaar is, is meer nieuwe wijnen proeven. Ik heb een paar favorieten en ik merk dat ik snel die pak terwijl ik nou juist zo graag mijn horizon wil verbreden. Meer wijn drinken is een slecht voornemen, maar meer verschillende wijnen drinken klinkt minder problematisch, toch?


4. Voor mezelf kiezen

En dan toch iets zweverigs hoor jongens, want dit is me toch een goed idee. Voor jezelf kiezen is heel bevrijdend, ik kan het iedereen aanraden.


Ik denk dat het hele haalbare doelen zijn en alleen de eerste twee zijn echt tijdgebonden, moet lukken toch? Als extra stok achter de deur ga ik kijken of ik ergens een timer kan plaatsen op mijn blog, of iets waarmee ik de recepten af kan tellen ofzo.


Leuk dat je tot zover gelezen hebt, zie ik je volgende week weer?


Heel veel liefs,

Hebe

bottom of page