top of page

Salade met witte kaas en spek (v)Ja… Was ik net lekker begonnen met herfstige foto´s en gerechten maken, komt opeens het zonnetje tussendoor fietsen. Oeps, wat nu? Ik had overigens ook net mijn deken uit de berging weten te vissen, heb ik achteraf alleen maar van kunnen balen. Wat een hitte weer, enfin. Bella was er blij mee en het gaf me wel ruimte om het koken lekker rustig te houden.

Vorige week heb ik het artikel over shiitake spekjes geschreven omdat ik een ovenschotel wilde plaatsen waarover ze heerlijk zijn. Blijkt het dat ze ook super lekker zijn over een (toegegeven, hele simpele , maar ook) super lekkere salade. Wouter en ik aten het bij een quiche, maar je kan er vast ook een maaltijdsalade van maken. Gooi er wat koude pasta bij en je hebt een heerlijke pastasalade.


Wat heb je nodig voor een bijgerecht voor 2 personen?

1 portie shiitake spekjes

1/2 krop ijsbergsla

Rode paprika

Violife witte kaas

6 groene olijven

Wat moet je doen?

1. Was en snij de sla

2. Was en snij de paprika in blokjes van ongeveer en centimeter

3. Snij de helft van het blok violife in blokjes van een centimeter

4. Halveer de olijven en hussel met alle gesneden groente en kaas

5. Gooi voor serveren de shiitake spekjes over de salade.

6. Eetsmakelijk!

Zo super simpel, maar zo lekker. Heb je verder de tijd om iets nuttigste doen met je tijd, zoals die deken weer in de berging proppen.

Heel veel liefs en tot volgende week!

Ps. Het is zover! Volgende week komt dat eindelijk mijn leuke interieur tip!

bottom of page