Tagliatelle met frisse roomsaus en ´´zalm´´ (vegan)



Hebben jullie ook zo genoten van het warme weer? Hoewel ik zelf meer een liefhebber ben van de koude maanden, moet ik zeggen dat ik frisse lucht gigantisch ben gaan waarderen. De hele lente en zomer in intelligente lockdown zitten deed toch wel iets met me.

Dus, lekker weer vraagt om lekker eten. Misschien zijn alle mooie dagen nu voorbij, maar hier heb je toch een manier om het zonnetje weer in huis te halen. Voor iedereen die niet (meer) op vakantie gaat maar wel wilt genieten met pasta en wijn, I got you. Neem de tijd, zet de wijn alvast koud (oke, schenk ook alvast een glas voor jezelf in) en ontspan!


We gaan een kant en klare vegan zalm vervanger gebruiken. Nu zag ik hier en daar al wat verwarring bij YouTubers over hoe de zalm bereid moet worden en zelfs wat negatieve reacties. Geloof me, als je alles klaarmaakt zoals ik het zo uitleg ben je snel klaar en wordt het super lekker.


Voor alle niet-vegans onder ons: de smaak is zalm, de textuur is iets minder zalm. Zeker niet minder lekker, uiteraard. En het beste nieuws? Alles (inclussief de wijn en het bier) is bij jumbo te halen! Niks niet moeilijk doen en naar verschillende supermarkten rijden, je hebt wel wat beters te doen (met dit weer). Oh, en als je op de schuingedrukte woorden klikt zie je meteen over welke producten ik het heb ;)


Zijn we er klaar voor? Mooi!


 

Wat heb ik nodig?


Voor de pasta:

· Vegan Tagliatelle


Voor de saus:


200 gram Simply V Gourmet Spread (violife creamy original is ook een goed alternatief)

· 1 citroen

· Verstegenmix voor kruidenboter

· Verse bieslook

Voor de vulling:

· 1 courgette

· 2 Sofine visfilets (als je dit niet kan vinden zijn champignons ook heel lekker voor in de pasta)


Voor de fun:

· Sauvignon Blanc van El Bio

· Witbier van Hoegaarden


Verder:

· Grote pan (om pasta in te koken)

· Hapjespan

· Klein steelpannetje

Wat moet ik doen?

1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.

2. Snij de courgette en zalm in blokjes van ongeveer 1 centimeter.

3. Bak de courgette 2 minuten in de hapjespan.

4. Voeg de zalm toe en bak 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.

5. Doe de kaas in het kleine steelpannetje en zet het op een laag vuurtje.

6. Als de kaas een beetje begint te smelten voeg je 2 eetlepels (?) van de kruiden toe

7. Knip de bieslook boven de saus en roer goed door.

8. Als de saus 1 mooi geheel is giet je het over het groente mengsel en zet je de hapjes pan op een laag vuurtje.

9. Roer alles goed (maar voorzichtig) door.

10. Schep eerst wat tagliatelle op een bord en schep daarna de saus er overheen. Serveer met een kwartje citroen en wat geknipte bieslook.

11. Klaar!


Maak lekker veel en geniet ervan. Laat je me weten hoe het smaakte?

 

Heel veel liefs en tot vrijdag!

Ps. Volgende week laat ik jullie weten wat voor vegan spul je op je boterham kan eten. Geen chemisch smakende onzin of smakeloze tofu. Echt lekker broodbeleg wat je makkelijk in je mandje gooit als je toch al in de supermarkt bent.