top of page

Vegan kaasfondue van Willicroft, lekker of niet?


Iets wat ik echt heb moeten leren eten is kaasfondue. Ja ik vond kaas altijd lekker, ja ik vond gesmolten kaas altijd lekker, maar kaasfondue is toch andere koek. Ik kan niet zeggen dat kaasfondue hoog op mijn lijstje stond van ´dingen die ik als vegan ga missen´ maar nu het er eenmaal is, wil ik niet meer zonder.


Sinds een paar maanden is er een vegan kaasfondue te koop bij Picnic, en die moest ik natuurlijk uitproberen. Ruim 8 euro voor een pannetje fondue voor 2 personen vond ik zelf wat heftig, maar ja, het is goedkoper dan naar een restaurant gaan voor vegan fondue (wat nu natuurlijk helemaal onmogelijk is).

Ik probeerde een vegan riesling ook bij picnic te scoren, maar dat bleek helaas moeilijker dan gedacht. Ik moest het daarom maar doen met de sauvignon blanc van pure bio, maar dat was ook lekker! Ik maakte er maar meteen een avondje van. Ik maakte een mooi plankje, stak de kaarsjes aan en deed een extra likje make up op.


Hoe vind ik de Vegan fondue van Willicroft?

De textuur lijkt niet op kaas. Ja de kleur en de dikte is perfect, maar het is natuurlijk geen echte kaas. Als je je broodje uit de pan trekt krijg je geen lange draden van kaas, het heeft meer de textuur van een volle, dikke en romige saus. Wat ook niet verkeerd is natuurlijk.

De smaak vond ik heel erg op de echte kaasfondue lijken, zover ik me kan herinneren hoe dat smaakt. Romig, warm en vooral erg ‘’wijnig’’. Wouter vond het niet zozeer naar kaasfondue smaken, maar dat kan ook door de textuur komen. Voor Wouter is het eten van echte kaasfondue ook wel even geleden, maar hij vind deze vegan fondue lekkerder dan de echte!


De hoeveelheid was genoeg voor twee personen. We hebben lekker kunnen tafelen en ons buikje rond kunnen eten. Natuurlijk ligt het vooral aan de dingen die je in de fondue doopt of je vol raakt of niet, maar voor drie personen had ik het te weinig fondue gevonden.

Het is voor twee personen dus wat aan de dure kant. Zeker als je wat lekkere dingentjes wilt hebben om in je fondue te dopen ben je waarschijnlijk wat meer kwijt dan op een gemiddelde doordeweekse avond. Ik vind het het echter wel waard als je van plan bent om lekker te tafelen.


Ik vind de fondue perfect voor uitgebreid eten en wijnen met een vriend of vriendin op een vrijdagavond, of voor een romantische avond met je partner als de kinderen EINDELIJK op bed liggen. Perfect voor een mini feestje met iemand waar je graag lang tegenover zit dus ;).


Heel veel liefs en tot volgende week!


Ps. Met wie deel jij het liefste een fondue?

Pps. Sinds kort zijn er ook bij Albert Heijn sauzen van Willicroft te koop, of de fondue daar ook bij hoort weet ik niet. Mocht je de fondue bij de Appie vinden, koop er in dat geval de riesling van Cave de Beblenheim bij, lekker!

Pps. Nog geen account bij Picnic? Meld je aan met de code 'HEBE2232' en we krijgen beiden 5 euro tegoed op ons account.

bottom of page