top of page

Vegan kaasplankje


Als er mensen komen eten vind ik het altijd leuk om met een kaasplankje te beginnen. Het is lekker laagdrempelig en je kan allemaal verschillende dingen proeven. Voorheen maakte ik meer een soort plankje met dipjes en hapjes, omdat een hele tijd de vegan kaasjes nou niet echt super lekker waren. Maar inmiddels is dat gelukkig helemaal anders! Er zijn niet alleen mooie alternatieven, maar inmiddels kan je ze ook in gewone supermarkten vinden. Nou, en daar word ik dus blij van. Alles wat ik voor dit plankje heb gebruikt is te koop bij Albert Heijn!

Hieronder zal ik stap voor stap uitleggen hoe ik mijn kaasplankje heb opgebouwd.

Gebruikte producten:

Violife Prosociano wedge

Violife Greek white

Nature & Moi Camembert

Oatly! Spread komkommer & knoflook

Nootjes

Verschillende soorten fruit

Toastjes

Crackers

Tortilla chips

Bladerdeeg

Volgorde:

1. Ik begon met het maken van ‘’bloemetjes’’ van bladerdeeg. Ik had geen koekvormpje en heb ze met de hand uitgesneden, dat zou ik je echter niet aanraden. Koekvormpjes voor the win! Maak je een plankje voor kerst? Maak dan kleine sterretjes. Voor Valentijn zijn hartjes ook leuk. Ik bakte ze 5 minuten af op 210 graden.


2.

3.

4.

5.

Drink hier de Adobe Chardonnay Reserva bij en je avond kan niet meer stuk. Geniet ervan!


Heel veel liefs en tot volgende week!


Ps. Als je een kaasje niet kan vinden kan je die altijd vervangen door een smeerkaasje van oatly met een andere smaak, deze zijn altijd heel makkelijk te vinden.


Pps. Volgende week deel ik een heerlijk recept voor een jachtschotel met alleen maar ingrediënten van de Lidl!

bottom of page