
Hoi liefste lieverds,
Hoe is het bij jullie? Misschien ben je verbaasd dat ik op zondag een artikel post, verrassing! Niet helemaal de bedoeling natuurlijk, maar ik heb besloten om in plaats van vrijdag op zondag een artikel te posten. Dit doe ik omdat ik op zondagen mijn filmpjes ga posten, dan sluit een artikel op zondag beter aan :). Over filmpjes gesproken.... Hier kan je het recept op bewegend beeld zien.
Maar nu even over vegan roerei... Ik heb heel lang dit niet durven maken, gewoon omdat ik niet kon geloven dat dit lekker kon smaken. Het klinkt ook vreemd natuurlijk: 'maak tofu met speciaal zout en het smaakt naar ei'. Toch is het echt zo!
Over wat voor zout heb ik het? Zwart zout, ook wel Kala Namak. Zelf heb ik het ooit bij Bol.com gekocht, maar je kan het ook bij andere webshops kopen. Mochten de winkels ooit weer opengaan dan kan je ook een pakje ophalen bij Holland & Barrett. Nieuwsgierig geworden? Lees snel door!
Wat heb ik nodig voor één persoon?
· Tofu (je zal ongeveer 95 gram nodig hebben)
· Eetlepel (olijf)olie · Snufje kurkuma (gebruik liever te weinig dan teveel)
· Kala Namak
Wat moet ik doen?
1. Verhit de (olijf) olie in een hapjes pan.
2. Verkruimel de tofu totdat het eruit ziet als roerei.
3. Voeg kurkuma (weinig) en kala namak (naar smaak) toe en roer goed door.
6. Laat het mengsel 5 minuten opwarmen in de pan, blijf af en toe roeren.
7. Serveer op geroosterd brood en eventueel Flora plantenboter.
8. Geniet!
Heel veel liefs en tot volgende week!